DeTaalBlog
Wijze woorden in een wondere wereld van (spreek)woorden uit de Nederlandse taal!

Over ons

Wij zijn Daan en Koen en wij houden van taal. Het zoeken naar variatie in taalgebruik, het zorgen voor een divers palet aan omschrijvingen en bewoordingen is iets wat ons beiden kan verblijden. Bijzondere, ongebruikelijke en opvallende taalkundige opvallendheden delen wij met De Taalblog graag met u, geliefde lezer.


Koen Hamelink is in 2015 begonnen met het schrijven van blogs over bijzondere (spreek)woorden. Deels als oefening om beter (foutloos) te leren schrijven gedurende zijn stages tijdens de rechtenstudie, deels omdat zijn vriendin moe werd van de ellenlange verhalen en het haar een goed idee leek om daar ook eens anderen mee te gaan vervelen. Koen werkt als advocaat bij Houthoff in Rotterdam en woont in Den Haag.



Daan van Broeckhuijsen is in 2022 afgestudeerd op de master privaatrecht en laat al lange tijd een grote voorliefde voor taal zien. Daan publiceert als vaste annotator verbonden aan het tijdschrift Jurisprudentie Aansprakelijkheid en heeft een woordenschat op zowel juridisch als niet-juridisch gebied waar collega's en vrienden zowel moe van worden als van onder de indruk zijn. Daan werkt als advocaat bij Houthoff in Rotterdam en woont in Rotterdam.